Esmercem molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. Som conscients que el nostre esdeveniment genera una tona de residus i gràcies a tots aquests esforços l’any passat vàrem ser capaços de reciclar-los al 100%. Fem de la sostenibilitat un dels valors del projecte i la voluntat és seguir treballant en aquesta línia.

El Consorci del Bages per a la gestió de residus col·labora activament per sisè any consecutiu a la Transéquia, instal·lant i gestionant àrees de recollida de deixalles al llarg del recorregut per facilitar la separació dels diferents residus que es generen en els punts d’avituallament.

Una de les accions més destacades que ja fa dos anys que es porten a terme, i que és molt efectiva per millorar la recollida és la substitució dels plats, gots i coberteria d’un sol ús que s’utilitza, per vaixella d’un sol ús, però compostable. Enguany s’han redissenyat alguns punts d’avituallament tenint en compte els productes que s’hi oferiran i com es reciclen. I comptem amb la col·laboració de Proquibsa que aporta tot el material compostable.

En tots aquells avituallaments on ens és possible oferir aigua de la xarxa, ho farem, gràcies a la col·laboració d’Aigües de Manresa. D’aquesta manera també fomentem el consum de l’aigua de l’aixeta que compleix tots els controls sanitaris i de qualitat i no genera residus.

A més, com cada any, el menjar i begudes que han sobrat, que s’intenta que sigui el mínim, es donen al Banc d’Aliments i a Càrites dels diferents pobles.

Organitzadors

Aliances

Patrocinadors

Col·laboradors