El projecte Caminant cap a la igualtat és un projecte impulsat i coordinat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Manresa.

Els diners recollits durant la Transéquia es destinaran al finançament d’un programa de tallers portat a terme des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Manresa, dirigit a homes i a joves d’entre 14 i 18 anys amb l’objectiu de prevenir la violència masclista.

Aquests tallers, serviran per aprendre a reconèixer i qüestionar actituds masclistes, per donar eines per investigar i explorar noves formes d’expressar la masculinitat i per reconstruir els rols i estereotips vinculats a l’home. Es programaran dos tipologies de tallers, per adults (4 tallers de 2 hores per a unes 15/20 persones), i els juvenils, que s’oferiran a espais d’educació no formal com esplais, caus, etc. per a joves d’entre 14 i 18 anys, i a espais d’educació formal com són els instituts de la ciutat.

La regidora també ha destacat que el mateix dia de la Transéquia, passaran moltes coses a l’Agulla. Per un costat hi haurà un photocall, i activitats per infants a la miniTranséquia. També hi haurà dues funcions d’una obra de teatre, titulada Tres bodes i un princep blau, a les 12h i a les 13h, les hores on es preveu que hi hagi més afluència. I també hi haurà la possibilitat de fer unes dinàmiques de família, per veure com repartim les tasques domèstiques a casa i com ens hi relacionem.

Totes les inscripcions inclouen 1 € solidari i voluntari que anirà integralment al projecte. Per donar visibilitat a aquesta aportació les persones participants rebran una polsera exclusiva de la col·laboració.

Seguint la línia dels darrers anys, i per fer més visible aquesta #solidaritat, l’identificatiu seran xapes, amb el símbol de la dona de fons. Aquestes xapes caldrà portar-les el dia de la Transéquia, i són les que permetran accedir als autobusos i als punts d’avituallament. Segons la modalitat i el punt de sortida cada xapa té un color que permet identificar la ruta escollida: groc pels corredors, vermell per qui la faci des de Balsareny, blau des de Sallent i verd des de Santpedor.

Organitzadors

Aliances

Patrocinadors

Col·laboradors