Parc de la Sèquia

El Parc de la Sèquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Sèquia de Manresa i divulga sobre de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

De la mateixa manera que la sèquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, el Parc de la Sèquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d’ensenyament.

El Parc de la Sèquia és la marca sota la qual treballa la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia. És fruit de la col·laboració entre la Junta de la Sèquia, entitat mancomunada dedicada a la gestió d’aquest canal d’aigua entre Balsareny i Manresa, i Aigües de Manresa, l’empresa pública de gestió d’aigües a una vintena de municipis Bages. Ambdues entitats reverteixen als ciutadans part dels seus beneficis.