Parc de la Sèquia

El Parc de la Sèquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Sèquia de Manresa i divulga sobre de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

De la mateixa manera que la sèquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, el Parc de la Sèquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d’ensenyament.

El Parc de la Sèquia, a través del Museu de la Tècnica de Manresa, està adherit al compromís de sostenibilitat de Biosphere.

  El Parc de la Sèquia compromès amb la sostenibilitat

 

El Parc de la Sèquia és la marca sota la qual treballa la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia. És fruit de la col·laboració entre la Junta de la Sèquia, entitat mancomunada dedicada a la gestió d’aquest canal d’aigua entre Balsareny i Manresa, i Aigües de Manresa, l’empresa pública de gestió d’aigües a una vintena de municipis Bages. Ambdues entitats reverteixen als ciutadans part dels seus beneficis.