Tallers de tintura natural al Museu de la Tècnica

Dies: Del 27 de febrer de 2021 al 27 de març de 2021
Hora: De 10 a 14h
Lloc: Museu de la Tècnica de Manresa
Organitza: Parc de la Séquia, La Macarulla estudi tèxtil

A càrrec de Roser Melero Vilella, tintorera artesana i experta en aprofitament sostenible de plantes silvestres. LA MACARULLA

Cicle de 4 tallers pràctics per introduir-se en el món de la tintura artesanal i aprendre el procés de tinció de llana i de cotó amb diferents plantes tintorials al nostre abast. Son sessions independents, podeu apuntar-vos a les que us agradin més, encara queden 2 sessions disponibles.

Dissabte 27 de febrer 2021 PAGESOS, JOGLARS I CAVALLERS –Tintura natural de llana amb plantes tintòries de la Catalunya medieval.

Introducció a la tintura vegetal i aplicació pràctica de tot el procés de tintat (mordentat, extracció dels colorants vegetals, tinció i modificació del to) per preparar un mostrari de llanes amb els colors de tres plantes tintòries emprades en l’època medieval a Catalunya: roja, noguer i galda.

Dissabte, 27 de març 2021 ELS BOSCOS NO SÓN VERDS –Shibori sobre bossa de cotó i tintura natural amb plantes silvestres.

Introducció a la tintura natural i aplicació de la tècnica de shibori en una bossa de cotó orgànic per crear estampats per reserva en banys de tints de plantes silvestres que creixen als nostres boscos. Les espècies vegetals que es faran servir dependran de la disponibilitat de plantes al bosc en el moment de fer el taller.

Hora: De 10 a 14

Preus:

1 activitat: 39€

2 activitats: 74€ (37 per activitat)

Públic: Adults

Podeu apuntar-vos a les sessions que vulgueu, ho haureu de marcar en comentaris.

Compra entrades