El joc Kapla ocuparà el Museu de la Tècnica

Publicat el 6 de novembre de 2018

El CAE i la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia han organitzat per al cap de setmana del 10 i 11 de novembre una activitat lúdica al Museu de la Tècnica a partir del joc de construcció Kapla, amb 8 espais de joc i 20.000 peces per jugar.

El CAE i la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia portaran al Museu de la Tècnica més de 20.000 peces del joc Kapla per a que els participants de l’activitat Kapla al Museu puguin jugar, construir, experimentar… a partir d’aquest joc de construcció. Hi haurà 8 zones i espais de joc, tots ells amb les peces del Kapla com a protagonistes: un espai de joc lliure -on cadascú podrà crear les seves pròpies construccions-; una construcció col·laborativa –simulant la construcció de la Sèquia-; un espai dòmino –on una peça va fent caure la següent-; la construcció d’una ciutat ideal; l’elaboració d’un mandala; un espai de joc per als més menuts; una zona de reptes i un espai de projeccions de construccions i destruccions.

L’activitat es farà el dissabte 10 i el diumenge 11 de novembre al Museu de la Tècnica, de 10 a 14 h. La participació és gratuïta i no requereix fer cap inscripció prèvia.

El Kapla al Museu tindrà també una vesant formativa, amb la programació del taller Jocs a l’aula: el kapla i les seves possibilitats educatives que es farà també al Museu de la Tècnica, el dimarts 13 de novembre, de 6 a 8 de la tarda. Aquest taller s’adreça a mestres, professors/es i educadors i serà impartit per Toni Viader. En aquest cas és necessari inscriure’s prèviament. El cost d’inscripció és de 10,00€ que dóna dret a participar al taller i a disposar de material Kapla durant una setmana.

Aquesta és la primera vegada que el CAE organitza una activitat on exclusivament s’utilitza el Kapla, i una de les primeres que es fan a Catalunya. Habitualment el CAE ha vingut incorporant el Kapla en les seves activitats lúdiques -a la Setmana de Jocs al Carrer, al Tast de Jocs…- o en les activitats que fa a les escoles –menjadors escolars, acollides, extraescolars…

El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes peces rectangulars de fusta. Les peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles amb finalitats educatives perquè permet treballar la geometria de l’espai, la coordinació de moviments o el treball col·laboratiu, entre d’altres competències.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles